Een suggestieve kettingvoorstelling
The Witch's Mark nodigt je uit tot een krachtige, multi-sensorische verkenning van wat het betekent om getuige te zijn van het lijden van anderen. Deze performance combineert live elektronische muziek, zang, dans en visuele kunst en dompelt je onder in het hart van een heksenproces.
Met authentieke kostuums van The Nightmare Disorder en een intens lichtontwerp wordt u meegezogen in de eerste fase van een proces, de inquisitie, waarin zowel de beschuldigde als de aard van perceptie en oordeel in twijfel worden getrokken in een suggestieve kettingvoorstelling van Belle and the Beats en Leyla de Muynck.
The Witch's Mark is geïnspireerd op het boek The Hammer of Witches (Malleus Maleficarum) uit 1486 van Heinrich Kramer, die vrouwen de schuld gaf van zijn verlangens en zijn visie presenteerde als het standpunt van de kerk. "The Witch's Mark" verwijst naar het merkteken dat ondervragers op het lichaam van een vrouw zouden zoeken als teken van de duivel. In een tijdperk waarin we gewend zijn om passieve toeschouwers te zijn op onze telefoons, daagt The Witch's Mark het publiek uit om zich af te vragen wat ze nu echt zien terwijl ze scrollen.
De performance, verdeeld in een openbaar proces, rituele vernedering en de nasleep van een executie, gebruikt fetisjbeelden om machtsdynamieken te onderzoeken. Het publiek wordt uitgenodigd om voorbij de passiviteit te kijken en te reflecteren op hoe historische onrechtvaardigheden het heden blijven vormen.
Op ADE presenteren Belle en The Beats een 30 minuten durende proloog van hun nieuwe werk, The Witch's Mark . In haar werk zoekt Belle voortdurend naar opwindende nieuwe samenwerkingen, waarbij ze altijd streeft naar het creëren van een uniek universum dat verder gaat dan conventionele normen.
Voor The Witch's Mark resulteerde dit in een samenwerkingsproject met onder meer beeldend kunstenaar Deniz Eroglu, choreograaf en dramaturg Leyla de Muynck, CUT_-producenten Sebastiaan Dutilh en Belle Doron, shibari-rigger Papilicious (niet aanwezig bij de ADE-voorstelling), licht- en visueel ontwerpers Jela Nieuwstraten en Emanuel Nijkerk, kostuumontwerpers The Nightmare Disorder, grafisch ontwerper Mike Jurriën en DOOR FOUNDATION (Chafik Benhmidouch & Xander Straat), ondersteund door het Stimuleringsfonds.