De natuur van Sjoerd Buisman
In deze nieuwe tentoonstelling van Verwey Museum Haarlem staat het werk van Haarlemmer Sjoerd Buisman (1948) centraal. De beeldend kunstenaar, een pionier in het experimenteren met natuurlijke materialen, nodigt de toeschouwer uit om op een vernieuwende manier naar de natuur te kijken.
De natuur van Sjoerd Buisman
Een selectie van sculpturen
De tentoonstelling omvat zorgvuldig geselecteerde werken, variërend van Buismans meest recente werken tot stukken uit zijn vroege oeuvre, waardoor bezoekers niet alleen inzicht krijgen in zijn artistieke ontwikkeling, maar ook worden geconfronteerd met de urgentie van zijn thematiek: de kwetsbaarheid van de natuur en de noodzaak om in harmonie met haar te leven.
Het werk van Sjoerd Buisman is vaak gebaseerd op botanische structuren en groeiprocessen en onthult de orde en wetmatigheid in de schijnbare chaos van de natuur. Hij manipuleert de natuur op diverse manieren, van het enten van cactussen tot het beĂŻnvloeden van de groei van bomen en planten.
'De natuur van Sjoerd Buisman' toont een selectie van sculpturen uit verschillende periodes, evenals foto's, schetsen en tekeningen die inzicht geven in zijn creatieve proces. Buisman benadrukt zijn verbondenheid met de natuur en pleit voor een harmonieuze relatie, vooral gezien de huidige bedreigingen voor natuurlijke bronnen. De tentoonstelling daagt de toeschouwer uit om op een vernieuwende manier naar de natuur te kijken en confronteert hen met vragen over onze invloed op en de vaste regels van de natuur.
Toegankelijkheid
De natuur van Sjoerd Buisman
Vergelijkbaar in Amsterdam

Atelier in beeld – Kees Verwey, Nico Koster, Hans de Bruijn

Dolly Bellefleur 35 jaar op de barricades: Laat Liefde Regeren

Natuurlijk Haarlem & omgeving door Antoon Erftemeijer en Otto Schilling in Verwey Museum Haarlem

Kees Verweij op reis

Michelle Piergoelam – The Untangled Tales

Bakermat - een serie portretten van jonge mensen

Brongebouw – opkomst en ondergang van een Haarlems kuuroord in Verwey Museum Haarlem

Meivakantie in het Frans Hals Museum

10.000 in DeNieuweGalerie
