The authoritarian black box
Wat vinden Russen van de oorlog in Oekraïne? Hoe denken de jongere generaties in Iran over hun politici? Vinden Noord-Koreanen het oké om naar een Europees slagveld te worden gestuurd? De publieke opinie wordt vaak onderdrukt of is niet-bestaand in autoritaire regimes, waardoor het moeilijk is om te achterhalen wat mensen echt denken. Hoe blijf je verbonden met een land waar je geen toegang toe hebt?
The authoritarian black box
Het uitpakken van de zwarte doos die autoritaire regimes vaak zijn
Hoe minder vrijheid een staat heeft, hoe moeilijker het wordt om te begrijpen wat er binnen de grenzen gebeurt, vooral wanneer oppositiepartijen en onderzoekers zijn verbannen. Het internet kan een venster bieden op autoritaire regimes, maar wordt vaak gecensureerd en weerspiegelt mogelijk niet de standpunten van de hele bevolking. Toch is het cruciaal om grip te krijgen op (latente) publieke opinie, perspectieven van binnenuit de overheid en andere informatiebronnen om te beoordelen hoe stevig de greep van dictatoriale leiders op de macht is, wat ze denken dat ze zichzelf kunnen toestaan - en wat ze denken dat ze niet kunnen.
Met onderzoekers en journalisten bespreken we de dilemma's bij het uitpakken van de 'black box' die autoritaire regimes vaak zijn.
Toegankelijkheid
Algemene voorzieningen
Aanwezig, beschikbaar of toegestaan
- Toegankelijk gebouw
The authoritarian black box
Vergelijkbaar in Amsterdam

Nino Haratischwili: writing in times of war

Internationale Vrouwendag - Ida Tin and femtech in the age of techbro’s

Vrijdenkersfestival: Thomas Chatterton Williams: can we unlearn race?

Internationale Vrouwendag - (Bad) Feminism met Roxane Gay

The Kremlin’s Art of Oppressing Art

Boekenweek: In de familie

Casus covid: hoe kwam de zorg zo onder druk te staan?

300 jaar Kant

Als de dood dichtbij is
