Ga naar hoofdinhoud
Theater en podiumkunsten

Veilig opgroeien online

In het hedendaagse digitale tijdperk omgeven jongeren zich vanaf een jonge leeftijd door de complexiteit van online interacties, zoals het delen van naaktfoto’s, shaming en online pesten. Hierdoor staat de veiligheid van onze kinderen meer dan ooit onder druk. Hoe beschermen we jongeren in deze digitale wereld?

Veilig opgroeien online

Locatie

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Toon in Google Maps

Wat zijn precies de risico’s van online zijn?

Platforms zoals TikTok, Snapchat en Telegram fungeren als vensters naar een wereld waarin geweld en bedreigingen niet langer abstract zijn; kinderen worden regelmatig geconfronteerd met heftige gewelddadige en seksuele beelden. Dit gebeurt buiten het zicht van ouders en scholen. Wat zijn precies de risico’s van online zijn? En doen we genoeg om deze risico’s te beperken?

De blootstelling aan geweld leidt tot een verhoogt gevoel van onveiligheid, met als gevolg dat sommige jongeren zelf wapens meenemen naar school. Hoewel kinderporno snel van sociale media wordt verwijderd, blijven gewelddadige video’s vaak ongemoeid. Dit roept vragen op over de verantwoordelijkheid van deze platforms en de effectiviteit van hun moderatiebeleid.

Toegankelijkheid

Algemene voorzieningen

Aanwezig, beschikbaar of toegestaan

  • Toegankelijk gebouw

Veilig opgroeien online

Locatie

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Toon in Google Maps