Ga naar hoofdinhoud

Pokémon GO-routes door Amsterdam

Gek op Pokémon GO en op Amsterdam? Met deze routes zie je niet alleen het mooiste van de stad, maar ondertussen kun je ook nog Pokémon vangen en bonussen verdienen. Ga naar buiten en loop door de stad to catch ‘em all.

Olivier Kemme

Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.

Alleen te gebruiken voor auteursprofiel

Volg Olivier

Op de startlocatie van de route, open je de Pokémon GO app. Vervolgens klik je rechtsonder op de Pokémon die in de buurt zijn. Ga vervolgens naar route, kies de route die je wilt lopen en druk op ‘follow’. Veel succes! Heb je de app nog niet? Klik dan hier om de app op Android of Apple te installeren.

Van de Noordermarkt naar de Westermarkt

Je begint op de Noordermarkt voor de Noorderkerk. Ons advies is om voordat je aan de route begint een appeltaartje te eten bij Winkel 43. Zo weet je zeker dat je genoeg energie hebt voor de tocht. Het is geen ingewikkelde tocht met veel bochten; je hoeft in principe alleen maar de Prinsengracht af te lopen. Wel zo makkelijk, want zo kun je goed in de gaten houden welke Pokémon zich onderweg schuilhouden.

Van Muiderpoort naar het Auschwitzmonument

Waar in 1811 Napoleon door deze poort de stad betrad op een koets getrokken door 8 witte paarden, begin jij hier je zoektocht naar Pokémon. Lopend op de Plantage Middenlaan zie je niet alleen op je scherm allerlei beestjes opduiken, maar met geluk ook buiten je scherm. Je moet niet gek opkijken als je ineens de tribune roze flamingo’s van Artis naast je ziet staan. Als je de Plantage Middenlaan afloopt, kom je uit bij het Wertheimpark waar je het Auschwitzmonument van Jan Wolkers vindt. Hier eindigt de route met hopelijk een flink aantal nieuwe Pokémon.

Van Waterlooplein naar de Magere Brug

Niet alleen kun je op het Waterlooplein tijdens de vlooienmarkt allerlei parels vinden, je kunt hier ook zomaar een zeldzame Pokémon tegenkomen. Loop richting de Amstel en vergeet niet om even om je heen te kijken. Het is niet voor niets dat Rembrandt het uitzicht over de Amstel vanaf de Blauwbrug heeft getekend. Lopend langs de Amstel kom je bij een prachtige smalle houten brug die over de Amstel ligt. Er zijn slechtere plekken om je wandeling door de stad te eindigen.

Van Javaplein naar het Flevopark

Voor Badhuis op het Javaplein start deze route door Oost. Als je deze straat uitloopt richting het oosten, kom je uiteindelijk in het Flevopark terecht. En je weet wat ze zeggen over Pokémon en parken, die gaan uitstekend samen. Met de vele stops en Pokémon is het de perfecte plek voor een wandeling terwijl je jouw collectie Japanse diertjes flink opschroeft. Je kunt hier ook heerlijk je dag afsluiten met een drankje bij ‘t Nieuwe Diep.

Van Café 1890 naar de Bosbaan

Zin in een boswandeling? Dan zit je hier helemaal goed. Je begint de route bij Café 1890, waar je meteen een kopje koffie kunt drinken. Vervolgens loop je door het groen van het bos richting de Bosbaan. Hier zie je veel mensen vissen, fietsen en rennen, maar ook Pokémon! Ben je nog op zoek naar een aantal Magikarps om die te kunnen evolueren naar een Gyarados, dan is dit rondje zeker aan te raden. Genoeg gevangen? Dan kun je heerlijk nagenieten met een pannenkoek bij Boerderij Meerzicht of diner bij Restaurant de Bosbaan.

Amstelpark

Dit park is gebouwd voor de Floriade van 1972. Daarmee is het niet alleen een walhalla voor alle Pokémonvangers maar ook voor bloemenliefhebbers. Je vindt hier bijvoorbeeld een prachtige rhododendronvallei. En tussen al die schitterende tuinen zitten ook nog behoorlijk wat Pokémon verstopt. Als je klaar bent met de route, hoef je zeker niet meteen weg uit het park. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog midgetgolfen, met een treintje door het park rijden en bij mooi weer een lekker ijsje eten. En voor je het weet loop je toch weer een rondje om nieuwe Pokémon te zoeken.

Olivier Kemme

Redacteur. Altijd op de hoogte van de laatste (theater)voorstellingen en groot liefhebber van sport en muziek.

Alleen te gebruiken voor auteursprofiel

Volg Olivier